Me, Myself & the blog

  Ik ben Christelle, I happen to be a black person. Geboren in Brussel en opgegroeid in Vlaanderen. En oja mijn ouders komen uit Congo.

  Mijn verhaal is atypisch want ik ben een product van Yo! MTV Raps, Sailor Moon, Bassie en Adriaan en Koffi Olomidé. Mijn vrienden bestaan voornamelijk uit witte mensen. Mijn zwarte vrienden kan ik op 1 hand tellen. Ik werd vaak als 'bounty' gelabeled: wit vanbinnen en zwart vanbuiten.

  Ik was geen 'échte' zwarte. Mijn vrienden waren wit. Ik sprak de taal van mijn ouders niet. Nederlands was mijn moedertaal. Ik was nooit naar het land van herkomst geweest. Het gevoel niet genoeg ‘zwart’ te zijn primeerde. Maar in het dagelijks leven werd ik wel gewezen op het feit dat ik ‘zwart’ was: “Je spreekt goed Nederlands”, “Vanwaar kom je echt?”, “Sorry, onze klanten willen geen zwarte”. 

   

  Ik ben Christelle, I happen to be a mother. De komst van mijn zoontje zette me aan tot nadenken. Zal hij moeten kiezen? Zal hij zich moeten bewijzen als een échte Vlaming? Of als een échte Congolees? Ik vind dat hij gewoonweg zichzelf kan zijn. Hij wordt beïnvloed door beide achtergronden en door zoveel meer.   

  Ik ben Christelle, I happen to be a sister, a friend and a partner in crime. Mijn familie en vrienden zijn alles voor mij. Ze bepalen voor een groot stuk wie ik ben. Ze bepalen eveneens wie ik wil worden. En oja met hen doe ik aan binge eating, filosofeer ik over Thuis (jawel!), bereid ik de 20K voor en deel ik lief en leed.  

  56890518_132632761228423_622633500726692
  • Instagram

  Een blog is voor mij ideaal om mijn gedachtenstroom te delen. Sinds de leeftijd van 9 jaar houd ik een dagboek bij. Twijfels, angsten en dromen pende ik daarin neer. De voorbije jaren zijn een beproeving geweest voor mij. Vooral het overlijden van mijn papa hebben mijn referentiekaders door elkaar geschud. Je moet je als persoon als het ware heruitvinden. Je stelt jezelf als individu en de wereld rondom jou in vraag. Bovendien zorgt het moederschap voor een extra dimensie.

  Tb2bt is in de eerste plaats een ruimte om mijn persoonlijk verhaal te delen.

  Tb2bt gaat over vooroordelen waarmee een persoon van kleur mee te maken kan krijgen. Het is er voor degenen aan wie meermaals gevraagd wordt hoe ze zichzelf zien. Of het gevoel hebben veroordeeld te worden op basis niks anders dan hun huidskleur of afkomst. Het is er voor zij die worstelen of geworsteld hebben met hoe ze zich identificeren.

   

  Als lezer neem ik je terug naar mijn jeugd, adolescentie en het heden. Via anekdotes geef ik een inkijk in de zoektocht naar mijn identieit.